1. vorige
  2. volgende

Ambtenaren van het hoofdkantoor van het ministerie van Openbare Werken (OW)

PARAMARIBO - Ambtenaren van het hoofdkantoor van het ministerie van Openbare Werken (OW) zullen vanaf maandag om één uur ‘s middags naar huis, omdat zij niet langer kunnen wachten op de reparatie van toiletten. Het ministerie had het personeel in augustus beloofd dat het probleem binnen drie maanden opgelost zou worden. De waarnemend directeur Anwar Hassankhan van OW heeft vrijdag de Werknemersorganisatie Openbare Werken geïnformeerd dat om financiële redenen de toiletten pas in maart 2016 gemaakt zullen worden. 

Bondsvoorzitter Michael Sallons heeft zijn leden hier vrijdag over ingelicht, maar zij zeggen niet te kunnen wachten tot maart. "Zolang de toiletten niet zijn gerepareerd zullen de mensen tot één uur werken", zegt Sallons. Opvallend is dat ook ambtenaren van afdelingen waar de toiletten wel goed functioneren, zeggen dat zij zullen meedoen aan de actie. Een ander heet hangijzer is dat de afdelingshoofden en personeelsleden van de afdeling Bouwkundige Werken en Dienstverlening niet kunnen samenwerken met directeur Hassankhan.

Zij geven onder andere in een brief aan de bond aan dat de directeur personeelsleden wil schorsen zonder opgaaf van reden of om onduidelijke redenen, wat indruist tegen de Personeelswet. Indien de directeur het niet eens is met een aangevraagd spoedverlof dient hij dat dezelfde dag mee te delen. In plaats van echter volgens de voorgeschreven procedure te handelen, wordt het verlof stilzwijgend gehonoreerd, om achteraf een onderzoek te eisen Sallons geeft aan dat hij de kwestie heeft besproken met OW-minister Siegfried Wolff en Hassankhan zelf, maar naar blijkt is er nog geen verandering.
  1. werken 4
  2. toiletten 4
  3. directeur 4
  4. hassankhan 3
  5. sallons 3