1. vorige
  2. volgende

Marihuanadebat niet in achterkamertje

PARAMARIBO, 22 jul – Het debat over het wel of niet legaliseren van marihuana zal nationaal gevoerd worden. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken wordt pas daarna een formeel standpunt ingenomen.

Het maakt dan niet uit of het pro of contra legalisering wordt. “We gaan de discussie niet kunnen ontwijken, maar we moeten het op een gestructureerde wijze doen”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Zoveel mogelijk maatschappelijke groepen zullen hun mening moeten geven. De regering wil een zo breed mogelijke maatschappelijke discussie. Binnen regionale organisaties als de Caricom wordt al druk gedebatteerd over legalisering van marihuana.

Uitgangspunt is vooral de medicinale gebruikswaarde. Volgens Lackin heeft Suriname aangegeven een discussie te willen die verder gaat dan “alleen maar kijken naar de medicinale krachten.” De focus moet op het beschermen van alle traditionele kennis over medicinale planten. In elk geval geeft Suriname pas een standpunt als de discussie gevoerd is. “Dan hebben we draagvlak, wat het standpunt ook mag zijn”, aldus Lackin.

  1. lackin 4
  2. discussie 4
  3. standpunt 3
  4. medicinale 3
  5. marihuana 2