1. vorige
  2. volgende

De Anton De Kom Universiteit van Suriname (Adek) moet haar niveau verder

PARAMARIBO - De Anton De Kom Universiteit van Suriname (Adek) moet haar niveau verder optrekken door intensiever samen te werken met tegenhangers uit andere landen. Dit benadrukte Robert Peneux, minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) vrijdag bij de ondertekening van een intentieverklaring met de ambassadeur van Brazilië, Marcelo Baumbach, voor meer coöperatie op universitair niveau tussen de twee landen. 

"Er wordt al samengewerkt op onderwijsniveau. Maar met deze MOU zal er een diepere invulling daaraan worden gegeven", sprak de bewindsman. "Ik heb al met de voorzitter van het universiteitsbestuur gesproken om een actieplan gereed te hebben waarmee in januari 2016 aan de slag kan worden gegaan", voegt hij er verder aan toe.

Een samenwerkingsovereenkomst tussen het Instituut voor de Opleiding van Leraren en zijn Braziliaanse equivalent is eveneens in voorbereiding. Daarnaast moet er een uitwisseling komen op het niveau van hoogleraren om meer promovendi in het land te produceren.

Minowc is volgens Peneux ook met China en Cuba bezig om diepgaande partnerschappen te vormen. "Er komt een opleiding voor Mandarijn (belangrijkst dialect van China,...red.). Daarnaast zijn de Chinezen enthousiast om acupunctuur in het land op te zetten.

  1. niveau 3
  2. landen 2
  3. peneux 2
  4. minowc 2
  5. opleiding 2