1. vorige
  2. volgende

Buschauffeurs en bushouders die niet deelnemen aan de ‘Defensive drive

PARAMARIBO - Buschauffeurs en bushouders die niet deelnemen aan de ‘Defensive drive training’ van het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme zullen hun route niet kunnen onderhouden. Dit zegt Thelma Douglas-Pinas, directeur op het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in gesprek met de Ware Tijd.  

"Het is in de vergunningsvoorwaarde opgenomen dat de training een van de vereisten is. Als ze zich niet daaraan houden is het logisch dat ze dan niet mogen rijden", aldus Douglas-Pinas. Het gaat om 220 buschauffeurs die zich hebben geregistreerd voor de training en degenen dat hebben nagelaten.

Aswien Doorson, die de route Centrum-Geyersvlijt onderhoudt, is niet geïnteresseerd in de training. Volgens hem moet het ministerie eerst andere zaken in orde maken voor de buschauffeurs. "Er zijn niet genoeg bushaltes en indien we op straat stoppen worden we bekeurd. Ook werkt het subsidiemodel van de regering niet", aldus Doorson.

Rene Farzand Ali en Moussa Boedhoe, die beiden de Centrum-Kwatta route onderhouden, vinden dat de training een  toegevoegde waarde heeft voor hun werk. Zij adviseren hun collega's om de cursus te volgen. Wel onderstrepen Farzandali en Boedhoe dat het ministerie nog een aantal zaken voor de bushouders die zijn beloofd, niet in orde heeft gemaakt.

Minister Falisie Pinas van TCT heeft  bij de start van de training in september gezegd dat alle buschauffeurs voor 5 september 2014 de training moeten hebben doorlopen.
  1. training 7
  2. buschauffeurs 4
  3. ministerie 4
  4. route 3
  5. pinas 3