1. vorige
  2. volgende

Vrouw begraven met baby van 7 maanden in buik

De dood van een vrouw die zeven maanden zwanger was in het dorp Bigiston langs de Marowijnerivier heeft voor opschudding gezorgd binnen de plaatselijke gemeenschap. De vrouw leed aan een ernstige ziekte. Ze is vrijdagnacht overleden en zaterdag begraven. De politie van Albina heeft intussen rapportage gehad van dit gebeurde. De vrouw is slechts volgens de traditie begraven. Haar dood is niet vastgesteld door een arts.

Bigiston is uniek om het feit dat het een van de weinige dorpen is waar marrons én inheemsen wonen. Volgens Sylvester Awatajale, bestuursopzichter tevens broer van de vrouw, was zijn zuster al twee jaren voor haar overlijden ziek. Ze leek soms genezen te zijn en soms weer niet en was onder behandeling van zowel een arts in Suriname als in Frans-Guyana. Ze werd op gegeven moment zwanger. Donderdagavond werd het ziektebeeld erger. Ze gaf over en had last van vermoeidheid. Ze blies haar laatste adem in de nacht uit. Het kind in haar buik vertoonde nog tekenen van leven voordat ze stierf, verklaart de broer.

De politie van Albina blijkt op de hoogte te zijn van het gebeurde. Wat zich allemaal precies heeft afgespeeld en of zaken goed zijn afgehandeld, kon niet met zekerheid worden gezegd. Commandant regio oost, Frank Amir, zegt dat hij pas maandag is gerapporteerd over het geval. Hij heeft terstond werk van gemaakt om bij proces-verbaal deze zaak verder af te handelen. De arts zal ook worden gehoord om na te gaan of hij de dood heeft vastgesteld. Het verzoek om hoe dit geval verder af te handelen zal worden gedeponeerd bij de procureur generaal. In het ergste geval kan er sprake zijn van een strafbaar feit. Ook kan het lijk weer worden opgegraven. "We wachten de instructies van de procureur generaal af", zegt Amir.

Ala-D Media
  1. vrouw 4
  2. dood 3
  3. arts 3
  4. geval 3
  5. zwanger 2