1. vorige
  2. volgende

NICKERIE - Een mortuariummedewerker van het dokter Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis

NIEUW-NICKERIE - Een mortuariummedewerker van het dokter Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie heeft op 28 juni het lijk van een ongeboren baby verwijderd uit de buik van een overleden vrouw, zonder toestemming van de directie van het ziekenhuis en of de patholoog-anatoom. 

De zaak kwam op vrijdag 18 juli aan het rollen, nadat een medewerker van het ziekenhuis aangifte deed bij de politie ter zake 'het plegen van ontoelaatbare handeling in het mortuarium'. Ook de directie van het ziekenhuis werd in kennis gesteld.

Ondertussen heeft de politie de vader van de overledene en de weduwenaar breedvoerig bij proces-verbaal verhoord. Hoofdinspecteur van politie Stanley Benschop zegt dat beide mannen verklaren dat zij de medewerker hebben voorgehouden dat het ongeboren kind uit de buik van de moeder moet worden gehaald vanwege het geloof.

"Hij zou toestemming moeten hebben van de patholoog-anatoom om zo een handeling te plegen", zegt Benschop. Volgens hem is deze zaak breedvoerig besproken met het Openbaar Ministerie (OM). De politie heeft instructies gekregen hoe de zaak verder moet worden afgehandeld. De medewerker heeft ook een uitvoerige verklaring afgelegd. Hij is vooralsnog niet aangehouden, omdat het OM de zaak nog binnen het juiste juridische kader moet plaatsen.   
  1. ziekenhuis 4
  2. zaak 4
  3. politie 4
  4. medewerker 3
  5. nickerie 2