1. vorige
  2. volgende

Man legt volmondige bekentenis af in berovingszaak

Een man die ervan verdacht wordt op 18 februari een beroving gepleegd te hebben aan de Marowijnestraat, heeft een volmondige bekentenis afgelegd op de rechtszitting maandag. De man bracht het slachtoffer op die bewuste dag enkele messteken in zijn rug en buik toe, maakte SRD 1000, een tas, paspoorten, een tablet en mobiele telefoon buit. Het mes werd op straat gegooid. Na zijn daad stapte hij met nog twee anderen in een wagen en reed weg.

Een getuige zag het feit gebeuren en achtervolgde de wagen van de daders. Toen de verdachte opmerkte dat zij achtervolgd werden, stapte hij in een bus. Het is de politie uiteindelijk gelukt om de verdachte op 1 april aan te houden. Hij gaf aanwijzingen over zijn medeverdachten waardoor die werden ook aangehouden. Een van de medeverdachten zou de verdachte naar de plaats van de beroving hebben gereden, terwijl de andere de tip over het slachtoffer had doorgespeeld aan hem.

De medeverdachten ontkennen enige betrokkenheid gehad te hebben in deze berovingszaak. Ook de verdachte kwam terug op zijn verklaring en beweerde dat het om twee andere mannen ging. De verdachte krijgt juridische bijstand van advocaat Georgette Leter. Op 15 augustus zal de behandeling worden voortgezet.

  1. verdachte 5
  2. medeverdachten 3
  3. man 2
  4. beroving 2
  5. slachtoffer 2