1. vorige
  2. volgende

Ze zijn er op dit moment nog niet

PARAMARIBO - Ze zijn er op dit moment nog niet, maar het ligt in de bedoeling dat het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling scholen richtlijnen zal meegeven voor uitstapjes naar recreatieoorden. Dat zegt de onderdirecteur van het Bureau Lager Onderwijs Roy Narain.  

"Het heeft nu wel mij aandacht, zegt Narain als de Ware Tijd de vraag bij hem neerlegt of er richtlijnen komen. Volgens hem valt een schoolreis onder verantwoordelijkheid van het schoolhoofd. "Ik zal de minister wel vragen kort voor de vakantie de scholen te adviseren nauwkeurig te zijn bij het kiezen van hun bestemming en aan te geven hoeveel volwassenen erbij moeten zijn."  

Vorig jaar augustus verdronken twee kinderen van de OS Lust en Rustschool van Commewijne tijdens een bezoek met klasgenootjes aan het Leguana Park in Para. Districtscommissaris Jerry Miranda sloot het oord terstond, omdat de uitbater zich niet aan de afspraken had gehouden.

"Zolang ik in het onderwijs ben, ga ik niet meer met leerlingen naar recreatieoorden waar er zwemgelegenheid is", zegt Joan Duijm, hoofd van de OS en Lust en Rust. Dit besluit heeft het schoolhoofd samen met haar team genomen na het drama van bijna een jaar geleden. Er is nu gekozen voor een sportdag om het schooljaar af te sluiten.

Het districtscommissariaat in Para is vanaf vorig jaar begonnen met het certificeren van de vakantieoorden. Ook Brokopondo is inmiddels daartoe overgegaan.
  1. onderwijs 3
  2. zegt 3
  3. jaar 3
  4. scholen 2
  5. richtlijnen 2