1. vorige
  2. volgende

Hal Axwijk Sportcentrum moet over zes maanden af zijn

Het asfalt gedeelte op het Willebrod Axwijk sportcentrum, ook bekend als ‘Sosis’, wordt aangepakt. Er wordt een overkap en een hal voor volleybal op dit gedeelte van het centrum gebouwd. “Sosis o’ brenki baka”, beloofde minister van Sport- & Jeugdzaken Ismanto Adna vanmiddag bij de eerste steenlegging. Adna hoopt dat de aannemer zich aan de vastgestelde tijd houdt. ”Over zes maanden willen we terugkomen om de opening te doen.”

De bouw is het tweede project van de Task Force Sportaccommodaties. De werkgroep, die in februari is ingesteld door Adna en voorgezeten wordt door Faizel Abdoelgafoer, heeft als doel om zoveel mogelijk sportlocaties in kaart te brengen, te renoveren of uit te breiden. Het eerste project is enkele maanden geleden begonnen op Latour. Daar wordt er een multifunctioneel centrum opgezet. “We weten al dat sport belangrijk is voor de jeugd en de gezondheid”, merkte Abdoelgafoer op. “Om te voorzien in de behoefte moeten er wel meer en goede sportaccommodaties zijn. Wij gaan in stad en district zoveel mogelijk sportaccommodaties aanpakken.” Er zijn tot nu toe meer dan zestig projecten op tafel die moeten leiden tot het bevorderen van de sportcultuur. Er is een bedrag van ruim SRD 20 miljoen uitgetrokken voor het landelijk sportproject.

Onder de ‘kap’ zullen er verschillende takken van sport beoefend kunnen worden, beschut tegen zon en regen. De omrastering van het gehele complex wordt ook aangepakt. De Anthony Nesty Sporthal (ook wel NIS genoemd) zal eveneens een beurt krijgen deelde Abdoelgafoer mee. “Het NIS en Sosis zagen er vroeger heel goed uit maar zijn door slecht tot geen onderhoud in deze toestand geraakt”, zei Abdoelgafoer. Er is een masterplan ‘beheer en onderhoud’ in de maak om de gebouwen en ruimtes te beschermen tegen verval, deelde hij mee.

De werkzaamheden zijn officieel begonnen met het metselen van een rij stenen en het besproeien van de werkplek met bier door enkele prominenten. Aan het eind van het jaar hoopt de organisatie terug te zijn voor de opening. Binnenkort wordt het startsein gegeven voor het volgende project: de renovatie van de sporthal op Tammenga.

René Gompers
  1. abdoelgafoer 4
  2. sosis 3
  3. sport 3
  4. adna 3
  5. project 3