1. vorige
  2. volgende

KPS toont camerabeelden rechtmatig optreden politieman

Het Korps Politie Suriname (KPS) stelt camerabeelden beschikbaar om aan te tonen dat de politieambtenaar correct heeft gehandeld toen hij op Miguel Eduards schoot. De politieman werd achterna gezeten door de verdachte Eduards die met een houwer in zijn richting zwaaide. Dit gebeurde maandag aan de Zwartenhovenbrugstraat.

Te zien is dat de politieman rent in een handelszaak. De verdachte rent na enkele seconden ook de winkel binnen en gaat op de politieman af, waarbij hij kappende bewegingen naar de ambtenaar toe maakt. De politieagent krijgt nog net de tijd om zijn wapen uit zijn holster te trekken om dan gericht op de verdachte te schieten. Daarbij blijft de verdachte op de politieman afgaan. De politieman had geen keus dan om te schieten op de verdachte Eduards. De handeling van de politieman is juist geweest, stelt de politievoorlichting in een persbericht.

Voordat de verdachte achter de politieman aanging, wilde hij het politietehuis, waar de Biker Unit is ondergebracht, in brand steken met benzine die hij in een fles had. Hij werd door de politieman verhinderd dat te doen waarna hij zich tegen de politieman keerde, zegt de voorlichtingsdienst.
  1. politieman 9
  2. verdachte 6
  3. eduards 3
  4. stelt 2
  5. rent 2