1. vorige
  2. volgende

Rechter Daniëlle Karamat Ali heeft de eis van officier van justitie Ilse

PARAMARIBO -  Rechter Daniëlle Karamat Ali heeft de eis van officier van justitie Ilse Krenten overgenomen en Ryan B. veroordeeld tot twee en een half jaar gevangenisstraf, onder aftrek van iets meer dan vijf maanden voorarrast. Hij was op 24 juni de prikpoli My Lab aan de Indira Gandhiweg binnengestapt en had een baliemedewerkster, onder bedreiging met een houwer, beroofd van de ene US dollar die ze bij zich had.  

De openbare aanklager zei dat door wat gebeurd is, de vrouw getraumatiseerd is. De politie trof haar huilend aan. De verdachte verklaarde voor de rechter dat hij alleen gezegd heeft: 'Gi mi yu moni' en dat hij niet gezwaaid heeft met een houwer, zoals wordt beweerd. De houwer had hij toevallig in zijn hand omdat hij in feite een klus zou klaren, die niet door is gegaan. Karamatali zegt dat de vrouw alleen was op het moment dat de verdachte de prikpoli was binnengestapt met een trui over zijn hoofd en 1 US dollar heeft buitgemaakt.

Het slachtoffer probeerde de verdachte nog te overtuigen dat ze geen geld bij zich had en had haar tas en bureauladen geopend om de aanvaller te overtuigen. Advocaat John Bouterse vroeg de rechter om zijn cliënt alleen te vonnissen voor diefstal. Hiervan sprak de rechter hem vrij en vonniste voor afpersing. Dit omdat hij het geld niet zelf uit de tas heeft gehaald, maar de vrouw heeft gedwongen het af te geven.
  1. rechter 4
  2. houwer 3
  3. vrouw 3
  4. verdachte 3
  5. prikpoli 2