1. vorige
  2. volgende

De korporaal van het Nationaal Leger Miguel W

PARAMARIBO - De korporaal van het Nationaal Leger Miguel W. heeft de Militaire Politie (MP) verklaard dat hij op 4 juli uit zelfverdediging zijn levenspartner Patricia Fikki doodschoot. De vrouw was agent van politie tweede klasse, werkzaam bij het politiebureau Santodorp. 

Roy Samuels, waarnemend commandant van de MP, zegt dat de militair het onderzoeksteam heeft voorgehouden dat hij Fikki het wapen afhandig maakte toen zij hiermee dreigde. Zijn handelingen worden op dit moment op een rijtje gezet. De commandant haalt aan dat de man na zijn daad de plek heeft verlaten met zijn dochter, terwijl hij contact had kunnen opnemen met zowel de politie als de MP. Samuels laat verder weten dat het onderzoek zijn einde nadert.

Het ontzielde lichaam van Fikki is 5 juli op het erf achter haar woning aan de Verlengde Braamshoopweg aangetroffen. Ter hoogte van haar kin was een schotverwonding zichtbaar. Miguel W. is later die dag opgepakt in een bushuisje langs het Saramaccakanaal, met in zijn bezit het dienstwapen van het slachtoffer. Bij het zien van de politie loste hij een schot.

Fikki is vorige week vrijdag met korpseer begraven. Ze is dertig jaar geworden en laat een dochter van twee jaar achter.
  1. politie 4
  2. fikki 4
  3. miguel 2
  4. juli 2
  5. samuels 2