1. vorige
  2. volgende

Geen overlevenden Algerijnse vlucht AH5017

Geen van de passagiers op vlucht AH5017 van Air Algerie heeft de ramp overleefd. Het toestel is gisteren in slecht weer neergestort in Mali. Aan boord waren 116 mensen.

De Franse president François Hollande zegt dat de vluchtrecorder is geborgen, nadat Franse troepen de rampplek hadden bereikt. Het passagiersvliegtuig is in de buurt van de grens van Mali met Burkina Faso neergestort. Luchtverkeersleiders hadden het contact met het vliegtuig donderdag vroeg verloren. Vijftig minuten nadat de kist vanuit de hoofdstad van Burkina Faso, Ouagadougou, was opgestegen met bestemming Algiers, maakten de piloten melding van zware stormen.

Onder de 116 passagiers van de Air Algerie-vlucht waren 51 Franse burgers. Het toestel een McDonnell Douglas MD-83 was gecharterd van de Spaanse luchtvaartmaatschappij, Swiftair. De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Bernard Cazenueve, zei aan de Franse radio-zender RTL dat het vliegtuig is vernietigd op het moment dat het is neergestort.

"We denken dat het vliegtuig is gecrasht door redenen die verband houden met de weersomstandigheden, hoewel geen enkele theorie op dit moment kan worden uitgesloten," zei hij. Een team van 100 Franse soldaten is met 30 voertuigen op dit moment op de rampplek. Het team maakt deel uit van een eenheid die vorig jaar werd ingezet om een door al-Qaeda gesteunde opstand in Mali te bestrijden. "Franse soldaten zijn de eerste onderzoeken gestart," zei president Hollande vandaag. "Helaas zijn er geen overlevenden."

  1. franse 7
  2. neergestort 3
  3. mali 3
  4. vliegtuig 3
  5. moment 3