1. vorige
  2. volgende

Man hoort tiende vonnis tegen zich uitspreken

Rabindersingh R. hoorde vandaag voor de tiende keer een vonnis tegen zich uitspreken. Hij heeft al negen vonnissen op zijn naam staan. Op de rechtszitting van donderdag legde rechter Marie Mettendaf hem een celstraf van twaalf maanden onvoorwaardelijk op, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, voor gekwalificeerde diefstal middels braak.

Op 18 april van dit jaar heeft Rabindersingh R. in drie woningen ingebroken. Hij had enkele shutters gelicht en kwam het huis binnen. Hij maakte een laptop, een head phone, een leesbril en een webcam buit. Bij een andere benadeelde maakte hij een gascilinder buit, maar deze werd later in een trens gevonden. Bepaalde delen ervan waren ontkoppeld. Bij de derde inbraak drong hij via het raam de woning binnen en stal een rijwiel en een mobiele telefoon. De fiets werd later elders aangetroffen. Deze drie woningen staan op één terrein.

De buurt werd onveilig door de inbraken, waardoor de mensen extra alert waren. Een van de buurtbewoners zag de Rabindersingh R. op een dag in het bosschage schuilen. Hij loste een schot en daarna werd de verdachte aangehouden door de politie. In de woning van de man werden twee mobiele telefoons en de bril aangetroffen. Twee benadeelden hebben de bril en de mobiele telefoon positief herkend.

Officier van justitie, Reshmi Rathipal, merkte op dat Rabindersingh R. de politie en het Openbaar Ministerie op een dwaalspoor probeerde te brengen door aan te geven dat hij hiv-positief was. Uit onderzoek is gebleken dat hij loog hierover. Mettendaf legde de straf conform de eis van Rathipal op.

Wanita Ramnath

  1. rabindersingh 4
  2. mobiele 3
  3. staan 2
  4. legde 2
  5. mettendaf 2