1. vorige
  2. volgende

De districtscommissaris (dc) van Paramaribo Noord-Oost MOhamed Kasto heeft van

PARAMARIBO - De districtscommissaris (dc) van Paramaribo Noord-Oost MOhamed Kasto heeft van justitieminister Edward Belfort een verbod gekregen op het uitgeven van vergunningen een prijzenpot met een waarde van zevenduizend Surinaamse dollar meer. De dc heeft in april en mei zeven van deze vergunningen verstrekt aan een casino.  

Ook is Kasto maandag per brief gezegd zich strikt aan de letter van de resolutie te houden, waarin de voorwaarden voor het aanleggen van loterijen zijn vastgelegd. In de brief aan de districtscommissaris, waar de Ware Tijd de hand op heeft weten te leggen, stelt Belfort dat volgens artikel vier van de Loterijwet 1939, vergunningen voor goederen en geldloterijen met een totale prijzenpot vanaf zevenduizend Surinaamde dollar "alleen door de president van de republiek Suriname worden verstrekt".

Verder wordt aangevoerd dat de resolutie van 25 maart 1997 waarin de voorwaarden voor het houden van loterijen zijn vastgelegd, Nationale Loterij Suriname bevoegd is om bij trekkingen aanwezig te zijn om toe te zien dat die op een juiste wijze geschieden. De bewindsman wijst Kasto er ook op dat de politie altijd aanwezig moet zijn bij de trekkingen.

In de vergunningen die hij heeft verstrekt had Kasto ervan gemaakt dat "de trekkingen onder toezicht van een vertegenwoordiger van de districtscommisaris" zullen plaatsvinden. De directeur van de Nationale Loterij Suriname heeft zich er vaker over beklaagd dat dc's hun boekje te buiten gaan bij het verstrekken van loterijvergunningen en de regels naar eigen inzicht interpreteren. Vele brieven naar de president en de minister van Justitie en Politie hadden tot nu toe niet het gewenste resultaat volgens Nationale Loterij Suriname.
  1. kasto 4
  2. vergunningen 4
  3. suriname 4
  4. verstrekt 3
  5. nationale 3