1. vorige
  2. volgende

Eddy Jozefzoon

PARAMARIBO - Eddy Jozefzoon, adviseur van president Desi Bouterse, verwacht binnenkort meer bekend te kunnen maken over de aanleg van de trambaan die van Poelepantje naar Onverwacht gaat lopen. Jozefzoon, die de trekker is van het project, is net terug uit Nederland waar hij onder andere met aannemersbedrijf Strukton over het bedrijf heeft gesproken, zo zei hij in gesprek met de Ware Tijd. 

Omdat hij de president en De Nationale Assemblee nog niet heeft kunnen inlichten over de laatste stand van zaken, wil hij nu nog niet naar buiten komen met informatie. "Ik ben met een klein team naar Nederland geweest waar we met verschillende instanties hebben gesproken, waaronder Strukton. We hebben de puntjes op de i gezet, nu kan ik de president gaan informeren", aldus Jozefzoon.

Strukton is het Nederlandse aannemersbedrijf dat ook de haalbaarheidsstudie voor de trambaan heeft gedaan. Hoewel de officiële woordvoerder van Strukton in deze fase geen commentaar wil geven, heeft het bedrijf eerder al aangegeven de spoorbaan ook aan te willen leggen.

De aan te leggen trambaan wordt een baan met dubbel spoor die loopt van Paramaribo naar Onverwacht en komt aan de westkant van de Indira Gandhiweg te liggen. In een latere fase zal het traject uitgebreid worden tot aan Zanderij, zo heeft president Bouterse eerder laten weten.

  1. president 4
  2. trambaan 3
  3. strukton 3
  4. paramaribo 2
  5. jozefzoon 2