1. vorige
  2. volgende

De Arubaanse minister van justitie Arthur Dowers heeft zaterdag een paar uur

ORANJESTAD - De Arubaanse minister van justitie Arthur Dowers heeft zaterdag een paar uur gesproken met zijn Venezolaanse ambtgenoot Federico Gonzalez. De regering van president Nicolas Maduro is boos op Aruba vanwege de arrestatie van de Venezolaanse diplomaat Hugo Carvajal, die in de Verenigde Staten wordt verdacht van drugshandel. 

Venezuela sloot na de aanhouding van donderdag een halve dag het luchtruim voor vluchten vanuit het koninkrijk, waartoe Aruba behoort, naar Venezuela. Dowers uitte zaterdag aan Gonzalez zijn zorg over de honderden passagiers die op de luchthavens van Aruba en Curaçao strandden.

Volgens de Arubaanse minister van toerisme, Otmar Oduber, zijn vluchten van en naar Venezuela geannuleerd. Dat zou een grote economische tegenslag betekenen voor Aruba, waar veel Venezolaanse toeristen komen.

Het luchtruim werd gesloten direct na de arrestatie van Carvajal, op verzoek van de Verenigde Staten. Hij was een vertrouweling van wijlen de Venezolaanse president Hugo Chavez. Hij wordt behalve van drugssmokkel verdacht van het leveren van wapens aan de Colombiaanse rebellenbeweging FARC.

Carvajal werd in januari door Maduro benoemd tot consul in Aruba. De opvolger van Chavez noemde de arrestatie een 'hinderlaag' en sprak van "ontvoering". (AP)
  1. aruba 5
  2. venezolaanse 4
  3. arrestatie 3
  4. carvajal 3
  5. venezuela 3