1. vorige
  2. volgende

Su Aid heeft tot op dit moment minder donaties

PARAMARIBO - Su Aid heeft tot op dit moment minder donaties, ten opzichte van vorig jaar. Dit is volgens Giwani Zeggen, een van de Su Aid-coördinatoren, te wijten aan de moeilijke economische situatie waarin het land verkeert. “We zijn blij met alle personen en bedrijven die tot nu hebben gedoneerd.” 

Zeggen vindt dat politici en bestuurders het voorbeeld aan het volk moeten geven. "Ik kijk naar de president, vicepresident, ministers, assembleeleden en directeuren van parastatale bedrijven die het voorbeeld moeten geven. De kleine man denkt: als zij niet gaan waarom zou ik gaan."

Over het bedrijfsleven zijn de trekkers van het project iets milder. Hun grootste steun hebben zij voor dit jaar tot nog toe te danken aan het bedrijfsleven. "Vorig jaar zijn er echter grote bedrijven langsgekomen die aanzienlijke bedragen hebben gedoneerd."

De coördinatoren van het project houden er rekening mee dat het streefbedrag van SRD 500.000 moeilijk wordt gehaald. "We willen zoveel mogelijk voor de vijf tehuizen doen en ook al zouden we bij wijze van praten maar twintigduizend ophalen, dan nog gaan we voor hen doen wat we kunnen."

Het gaat bij Su Aid niet per se om de hoogte van donaties. "Elke SRD die gedoneerd wordt maakt ons blijer. Het gaat er niet om wie het meeste geeft. Samen moeten wij het doen", aldus Zeggen.

In tegenstelling tot wat men zou kunnen denken, houden de coördinatoren niets aan het project over. "We hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om dit neer te zetten. Het heeft ons juist geld gekost. We doen het uit ons hart. We doen het niet voor onszelf. Integendeel moeten we werk afzeggen."

Ze vinden, ongeacht de hoogte van het geld dat ingezameld wordt, hun project een succes. Ze garanderen nauwkeurigheid en zijn daarom ook transparant over hun cijfers. "De bankafschriften zullen openbaar gemaakt worden. Wanneer het geld aan de tehuizen is verstrekt, zal een accountant worden betrokken om de boeken na te gaan. Mensen hebben gedoneerd en hebben het recht om te weten hoe het geld wordt besteed." Om het publiek te stimuleren voor ondersteuning maakt iedereen die doneert kans om de eigenaar van een auto te worden.
  1. gedoneerd 4
  2. gaan 4
  3. project 4
  4. geld 4
  5. aid 3