1. vorige
  2. volgende

‘Ied ul Fitr: vernieuwd en geestelijk verheven’

PARAMARIBO, 28 jul – Op de dag van het Iedul Fitr-feest treden moslim broeders en zusters als herboren mensen, vernieuwd en geestelijk verheven met voornoemde nobele waarden, uit de maand Ramadan. Dit zei minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken in verband met de viering van het einde van vastenmaand Ramadan. “Wanneer wij het internationaal nieuws volgen, wordt het al gauw duidelijk dat de islamitische gemeenschap voor vele uitdagingen staat.”

Meer dan ooit zullen de moslims elke gelegenheid moeten aangrijpen om de boodschap van de Islam, het geloof van vrede, naastenliefde, offervaardigheid en solidariteit, op de juiste wijze te presenteren. “Immers, onbekend maakt onbemind.Laten wij als Surinamers bij het feest van Iedul Fitr de Almachtige dankbaar zijn voor alle gunsten in dit leven. Laten wij de Almachtige ook vragen om ons land te zegenen en onze leiders en burgers te beschermen en te behoeden van alles wat negatief is, zodat het ons allen goed mag gaan”, zei Leilis.

Een voorspoedige toekomst mag dan ook niet uitblijven. “En laten wij elkaar de hand reiken om gezamenlijk, zij aan zij, de maatschappelijke vooruitgang en de ontwikkeling van ons geliefd Suriname ter hand te nemen.” Onmiskenbaar tijdens de Ramadan zijn ook de vele bijeenkomsten die de banden versterken tussen familie, vrienden en kennissen. ” Wij moeten uit dit alles kracht putten om onze natie te verheffen en de atmosfeer van vrede, rust, saamhorigheid en harmonie – als belangrijke ingrediĆ«nten voor stabiliteit, ontwikkeling, welvaart en welzijn in dit land – te allen tijde in stand te houden.” Leilis bracht ook condoleances aan nabestaanden van alle slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH-17 van Malaysian Airlines.

  1. ramadan 3
  2. leilis 3
  3. iedul 2
  4. fitr 2
  5. feest 2