1. vorige
  2. volgende

John van Coblijn: ‘Ze schelden de partij uit, terwijl ze heel graag met (...)

‘Iedereen wil met de Nationale Partij Suriname (NPS) samenwerken’, zegt John van Coblijn, voorzitter van NPS Paramaribo. Hij gaf dit als antwoord op de vraag als de NPS wel een samenwerking met de politieke partij van Ronald Hooghart ziet zitten. Hooghart, oud-lid van de NPS en nu oprichter van een nieuwe politieke partij, gaf tijdens een persconferentie aan zijn oude politieke partij niet uit te sluiten voor een samenwerking.
Van Coblijn zegt dat de NPS heel vaak wordt gebeld door andere politieke partijen voor een samenwerking. Ook leden worden continu benaderd om over te stappen naar andere politieke partijen laat de NPS’er weten. ‘Ze weten dat de NPS beginselen heeft, goede politici en een geschiedenis van ontwikkeling brengen in het land. Ze schelden op ons, omdat ze ons niet klein kunnen krijgen of omdat leden niet overlopen. Het is te vergelijken met een man die een vrouw leuk vindt en als het niet wederzijds is, gaat hij dan lelijke dingen over haar vertellen.’
‘Voor de NPS is iedereen een mogelijke partner’, zegt de NPS Paramaribo-voorzitter, ‘als ze zich houden aan de beginselen van de partij’. ‘Op elke vierkante meter van Paramaribo zal de NPS vergaderingen organiseren waar kernen geïnstalleerd zijn’, zegt Van Coblijn.
Ronald Hooghart zou uit ontevredenheid uit de NPS zijn gestapt. In 2005 zou Hooghart op de NPS/ DNA -kandidatenlijst voor Paramaribo worden geplaatst op voordracht van de structuren, maar hij zou geweerd zijn door oud-voorzitter Ronald Venetiaan. De vakbondstopper is door de voormalige leiding van de NPS meerdere keren gehinderd om topposities te bekleden in de partij. Hooghart is erg teleurgesteld in de leiding van de NPS. Dat is de reden waarom hij een nieuwe partij heeft opgericht.
Sunil Oemrawsingh, secretaris van de Nationale Partij Suriname (NPS) afdeling Paramaribo, zei tijdens de opa yari-vergadering vorig jaar dat Hooghart niet welkom was in Grun Dyari. Volgens de secretaris zou Hooghart op de schoot zitten bij president Desi Bouterse.

Consuela Raalte

  1. nps 14
  2. partij 8
  3. hooghart 7
  4. paramaribo 5
  5. politieke 5