1. vorige
  2. volgende

Delen van de aangevaren Carolinabrug zullen alsnog een toegevoegde waarde hebben

PARAMARIBO - Delen van de aangevaren Carolinabrug zullen alsnog een toegevoegde waarde hebben voor de samenleving. Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) wil de betonnen brugleggers of rijvlakken (elk achttien meter lang) gebruiken voor de bouw of renovatie van tien tot vijftien bruggen. Dat onthulde Parmessar zaterdag tegenover de Ware Tijd in Para tijdens de Redi Doti Presiri Dey.  

Volgens hem hebben die brugleggers een totale waarde van ruim 1 miljoen Amerikaanse dollars en die moet niet in rook opgaan. De staf van de minister is daarom nu bezig met het voorbereidende werk voor het afbreken van de brugleggers. "We moeten weten op welke manier we de leggers gaan verwijderen en hoe we deze zullen vervoeren", geeft de Parmessar aan.

Ook wijst hij erop dat het ministerie nog nagaat op welke locaties de brugleggers geplaatst moeten worden. In diverse plaatsen in het land zullen namelijk vijftig bruggen gebouwd of gerenoveerd worden. Indien het gaat om het opzetten van een nieuwe brug, moet de infrastructuur zoals peilers al zijn opgezet.  "Mijn staf maakt lange dagen en ik hoop dat we volgende jaar fysieke werkzaamheden kunnen uitvoeren",  haalt de bewindsman aan.   Parmessar verwacht dat de kosten die verbonden zijn aan ondermeer het afbreken en vervoeren van de brugleggers rendabel zullen zijn.
  1. brugleggers 5
  2. parmessar 4
  3. waarde 2
  4. minister 2
  5. bruggen 2