1. vorige
  2. volgende

‘Slim (omgaan) met stroom’ (SMS) is de nieuwe bewustwordingscampagne van de

PARAMARIBO - ‘Slim (omgaan) met stroom’ (SMS) is de nieuwe bewustwordingscampagne van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS). “Hiermee willen wij de bevolking leren zuinig om te gaan met electriciteit”, zegt Andresa Hunsel van Dream Big Consultancy, de trekker van deze campagne.  

"Als je onnodig veel stroom verbruikt, geef je daar ook veel meer geld aan uit. Verder is het ook zo dat het milieu vervuild wordt bij het opwekken van stroom. Hoe meer je bezuinigt, hoe minder je het milieu vervuilt", voegt ze eraan toe.

De SMS campagne wordt op 1 augustus feestelijk gelanceerd op het Onafhankelijkheidsplein. Duizend kinderen van drie scholen zullen meedoen aan de SMS Kids Walk. De Christiaan Davidschool, R.F. Slooteschool en de St. Elisabethschool II lopen twee kilometer voor eenzelfde doel: slim omgaan met stroom.

Hiermee wil de organisatie heel Suriname bereiken. "En dat kan het beste met kinderen. Zij kunnen het best een boodschap uitdragen, omdat er eerder naar hen wordt geluisterd", legt Hunsel uit. Zij wenst nog niet aan te geven welke activiteiten er precies zullen worden uitgevoerd, maar kan wel verklappen dat het activiteiten zijn waar jongeren aan zullen meedoen.

Bij de lancering van deze campagne zijn bekende personen betrokken. Peter Waterberg en Danitsia Sahadewsing zijn de mc's, dj Cat zorgt voor de muziek, Bernadette Agbulos van B-Fit doet de warming-up met de lopers en Damaru, Tjatjie en andere bekende artiesten zorgen voor entertainment en brengen tips over hoe slim om te gaan met stroom. Het geheel vindt plaats tussen half negen 's morgens en half een 's middags.
  1. stroom 5
  2. slim 3
  3. sms 3
  4. campagne 3
  5. omgaan 2