1. vorige
  2. volgende

“De hoge noodzaak van de Carolinabrug is niet te ontkennen

PARAMARIBO - “De hoge noodzaak van de Carolinabrug is niet te ontkennen. We hebben het hard nodig, maar we kunnen nu even niet anders dan gebruik maken van de veerboot.” Dat zegt Angela Foe-Aman, hoofdleider van de jongerengroep Woyupore die het afgelopen weekend belast was met de organisatie van de Para, Redi Dotie & Omgeving Prisirie Dey. 

Zaterdagavond begon het officiële programma enkele uren later dan gepland. Foe-Aman zegt dat dit te wijten is aan het feit dat de oversteek met de veerboot niet vlot liep. Foe-Aman bevestigt dat de gasten niet tevreden waren over de oversteek met de veerboot. De verkeerssituatie werd gekenmerkt door wanorde, lange rijen, boromangs, lange wachttijden en boze gasten. Zij zegt deze ervaring ook te hebben gehad bij andere plechtigheden. "De politie was tijdig ter plaatse."

Doordat de oversteek traag liep kon ook niet op tijd worden gestart met het programma, laat Foe-Aman optekenen. "Niet alle bands konden op tijd de oversteek doen. Oversteken met de veer was een grote stagnatie, maar alle bands, behalve NAKS, hebben opgetreden."

Foe-Aman zegt dat het inzetten van een tweede veerboot niet is gelukt, omdat de Scheepvaart Maatschappij Suriname daar geen mankracht voor had. Of het in het vervolg wel gaat lukken weet zij niet. Dat maakt de vraag naar de brug nog groter. "We zullen blij zijn met de brug, want dat zal meer ontwikkeling en werkgelegenheid teweeg brengen."
  1. foe 5
  2. aman 5
  3. veerboot 4
  4. zegt 4
  5. oversteek 4