1. vorige
  2. volgende

Een website die zich uitgeeft als het internetportaal van de Surinaamse ambassade

PARAMARIBO - Een website die zich uitgeeft als het internetportaal van de Surinaamse ambassade in New Delhi, India, zet Suriname op een onfrisse manier te kijk. Op de nep-website staat een link die regelrecht leidt naar een porno-website.  

"Dit is niet de website van de ambassade", luidt de korte reactie van ambassadeur Ashna Kanhai, wanneer ze ermee wordt geconfronteerd door de Ware Tijd. Op de nep-site staat 'nieuws', weliswaar oud nieuws, dat verband houdt met het buitenlandbeleid van de regering.

Assembleelid Arthur Tjin A Tsoi van het Nieuw Front (NPS) is zeer gebelgd over deze voor hem "onverkwikkelijke" zaak.  Het land wordt international te schande gezet en hij vraagt zich af wat de regering doet  om hier een einde aan te maken. "Het is niet de echte website van onze ambassade, maar dit kan niet". De politicus vindt dat het Bureau Nationale Veiligheid stappen zou kunnen ondernemen tegen de makers van deze site. Hij sluit niet uit dat over deze kwestie vragen zullen worden gesteld in het parlement.
  1. website 5
  2. ambassade 3
  3. nep 2
  4. staat 2
  5. site 2