1. vorige
  2. volgende

In De Nationale Assemblee (DNA) vond donderdag de lancering van een jeugdpagina

PARAMARIBO - In De Nationale Assemblee (DNA) vond donderdag de lancering van een jeugdpagina plaats. In eenvoudige taal wil DNA jongeren beter informeren over het reilen en zeilen van het parlement. Behalve dat de jeugd meer te weten kan komen over DNA, kunnen ze via een youtubekanaal ook controleren wat de parlementariërs uitspoken tijdens de vergaderingen. 

"DNA was niet echt interessant voor me, maar nu er een pagina is voor de jeugd, zal ik wel op de website gaan", reageert Jalaisa Lamsberg, muloleerling van de Sint Louiseschool. Ze zal haar medescholieren aanraden om op de jeugdpagina te klikken zodat ze te weten komen wat onder meer de taken zijn van het parlement. Die informatie is niet alleen belangrijk voor de schoollessen, maar ook voor hun algemene kennis.

Voor DNA-voorzitter Jenny Simons is het belangrijk dat de jeugd nu weet waar ze de informatie kunnen opzoeken over onder meer de DNA-leden. "Je bent vandaag veertien, vijftien of zestien en je gaat over een paar jaren stemmen en moet weten hoe de parlementariërs in de praktijk te werk gaan", hield Simons de scholieren voor. Zij raadde de jeugd aan naar de live-uitzendingen te kijken via het youtubekanaal, maar ze kunnen dat ook achteraf doen. "Julie en andere volwassenen kunnen na vandaag weten wat de personen doen, die u naar het huis van het volk heeft gestuurd om de regering te controleren", onderstreepte de parlementsvoorzitter.

Simons hoopt eind dit jaar de jeugd een app aan te bieden die zij op hun smartphone kunnen installeren. Scholieren krijgen hierdoor de mogelijkheid om ook op deze manier informatie in te winnen over het parlement.
  1. dna 6
  2. jeugd 5
  3. weten 4
  4. parlement 3
  5. informatie 3