1. vorige
  2. volgende

Stroomstoringen Saramacca en Tout Lui Fout

Vrijwel geheel Saramacca kwam gistermiddag rond 13:30 enige tijd zonder elektriciteit te zitten. De storing was rond 17:25 genormaliseerd. De oorzaak was een defecte isolator op een van de masten van het transmissienet. Een isolator heeft een ceramische behuizing en is een belangrijk onderdeel van het transmissienetwerk dat ervoor zorgt dat geleidende draden gesteund worden en geïsoleerd zijn van de mast. Na uitwisselen van de defecte isolator kon het gebied na 4 uren weer van elektriciteit worden voorzien.

Iets later op de dag rond 15:00 kwam het gebied Sir Winston Churchillweg eveneens zonder elektriciteit te zitten. Een aangereden elektriciteitsmast was de oorzaak van deze storing, die rond 20:15 volledig werd genormaliseerd. De gebieden; Sir Winston Churhillweg tussen Tout Lui Faut Kanaalweg en Kanhai Proj, Alibaksweg, Meyerweg, Miloweg en Chinitistraat kwamen als gevolg hiervan voor ruim 5 uren zonder elektriciteit te zitten.

De EBS doet een beroep op weggebruikers, rekening te houden met de infrastructurele voorzieningen langs de wegen en zich te realiseren dat het aanrijden van o.a. masten tot grote storingen kan leiden. Door voorzichtig te rijden kan voorkomen worden dat klanten onnodig elektriciteit ontberen door aanrijdingen. De EBS biedt haar verontschuldigingen aan voor het ongerief van de gestoorde klanten.

  1. elektriciteit 5
  2. zitten 3
  3. isolator 3
  4. kwam 2
  5. storing 2