1. vorige
  2. volgende

Honderden rechtszaken tegen grondbeleid

PARAMARIBO, 2 aug – Tegen het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, lopen ruim driehonderd rechtszaken. Dit meldt de Ware Tijd. Het betreft in de meeste gevallen ontevredenheid over her afhandelen van grond aanvragen.

Burgers voelen zich benadeeld in een of andere fase van de betreffende procedures. In sommige gevallen is zelfs eigendomsland aan een ader gegeven,zonder toestemming van de rechtmatige eigenaar. Het gaat veelal om praktijken, protest en rechtszaken die al jaren voort slepen. “Dit is een erfenis die ik moet oplossen”, zegt minister Steven Relyveld. Sinds zijn aantreden nog geen jaar terug tracht hij ordening en overzicht te krijgen.

RGB heeft zich door de jaren heen een vrij netelige reputatie bezorgd. Al tijdens vorige regeerperiodes stond het bekend als het ministerie van nepotisme en willekeur. Relyveld heeft geen panacae klaar staan. Waar mogelijk wil hij proberen een schikkinggedaan te krijgen. Benadeelden zouden dan een alternatief stuk land kunnen krijgen. Heikel punt is wel dat de overheid nog over weinig vrije domein beschikt. Ook dat is te danken aan de belabberde landdistributie van voorbije tijden.

  1. krijgen 3
  2. ministerie 2
  3. ordening 2
  4. grond 2
  5. rgb 2