1. vorige
  2. volgende

Nieuwe 8-delige serie op TV: 100% Hindoe?

In Nederland wonen wonen tienduizenden mensen met een hindoe-achtergrond. Het hindoeïsme kent geen centrale autoriteit. Wel een bibliotheek aan geschriften. In de nieuwe 8-delige NTR-serie 100% Hindoe? onderzoekt presentator Narsingh Balwantsingh, opgegroeid in een hindoegezin, hoe strak hij en andere hindoes hier omgaan met de regels van het geloof. Wanneer wordt de religie als inspiratie ervaren en wanneer leidt deze tot verdriet?

In de eerste aflevering bezoekt Narsingh zijn moeder. Twee jaar geleden koos zij voor een leven als Swami, een geestelijk leider binnen de hindoetraditie. Als Swami word je niet alleen geacht te onthechten van materiëlezaken, ook familiebanden worden verbroken. Narsingh confronteert zijn moeder met haar beslissing om hem en zijn broertje niet meer op te voeden. Zijn jongere broer vertelt voor het eerst hoe hij de keuze van zijn moeder heeft ervaren.

Verder komen in de aflevering ook de 24-jarige missverkiezingen-deelneemster Varsha en haar vader aan het woord. Ook zij denken na over onthechten, maar dan noodgedwongen, vanwege de dodelijke ziekte van Varsha.

Narsingh Balwantsingh(1975) is cabaretier, acteur, presentator, columnist en programmamaker. Hij werkte als radio- en televisiemaker voor Organisatie Hindoe Media (OHM), presenteert voor RTV Rijnmond en speelde in diverse series, films en theatervoorstellingen.

Aflevering 1 (zondag 6 maart 2016, 16.20 uur, NPO 2): Onthechten

  1. narsingh 4
  2. hindoe 3
  3. aflevering 3
  4. moeder 3
  5. onthechten 3