1. vorige
  2. volgende

Surgold-directeur Adriaan van Kersen hoopt dat de Surinaamse regering snel over

PARAMARIBO - Surgold-directeur Adriaan van Kersen hoopt dat de Surinaamse regering snel over de brug komt met de vergunning voor de exploitatie van de Merian-mijn. Surgold heeft dat officiële document nodig om aan de slag te mogen gaan. En Van Kersen wil graag zo snel mogelijk aan de slag gaan, nu de directie van moederbedrijf Newmont deze week bekend maakte dat het bedrijf voor bijna een miljard gaat investeren in Suriname, aldus Van Kersen in gesprek de Ware Tijd.  

Het belangrijkste werk dat nu moet gebeuren is het opzetten van de mijn. Daarvoor zalSurgold in eerste instantie vooral ervaren machineoperators willen aantrekken. Maar ook voor ongeschoold personeel zal er volop werk zijn, meent Van Kersen. "Ik verwacht dat we als we een jaar verder zijn we al zo rond de 2.500 mensen aan het werk zullen hebben. En zoals we hebben afgesproken met de Patamacaanse gemeenschap zullen we zoveel mogelijk lokale mensen aannemen."

Hoewel het definitieve groene licht van de top van Newmont een tijd op zich liet wachten heeft Surgold ondertussen niet stil gezeten, vertelt Van Kersen. "Voor de aanschaf van het nodige materieel en het doen van diverse onderzoeken heeft Surgold al rond de driehonderd miljoen US Dollar geïnvesteerd."

Lees het uitgebreide interview met Surgold-directeur Adriaan van Kersen zaterdag in de Ware Tijd.

 
  1. kersen 6
  2. surgold 5
  3. tijd 3
  4. werk 3
  5. directeur 2