1. vorige
  2. volgende

Componist Cornelis Amafo is vrijdagavond tijdens de finaleronde in het Anthony

PARAMARIBO - Componist Cornelis Amafo is vrijdagavond tijdens de finaleronde in het Anthony Nesty Stadion uitgeroepen tot winnaar van Suripop XVIII. Hij wint daarmee de Jules Chin A Foeng trofee en een bedrag van tienduizend Srd. Het winnende nummer heet Lobi de ete en wordt gezongen door Rodney Deekman en Dominique Ravenberg. 

Op de tweede plaats eindigde Allison Kromodimedjo met het lied Fu San Ede gezongen door Guillermo Vaarnold en derde werd Rafick Bottse met het nummer Taigi Mi vertolkt door Sijktske Tjon A Tjoen.

In het Anthony Nesty Stadion waren meer dan drieduizend bezoekers getuige van het nationale muziekevenement dat iedere twee jaar plaatsvindt. De winnaar werd bekend gemaakt door de directeur van Staatsolie Marc Waaldijk en Telesur-directeur Dirk Curry. Henk van Vliet en Odette de Miranda waren de presentatoren.

Het publiek kon dit jaar ook zijn stem uitbrengen door het sturen van een sms. Alle stemmen die op een lied zijn uitgebracht, zijn bij elkaar opgeteld en als de score van een jurylid verwerkt in de einduitslag. 
  1. anthony 2
  2. nesty 2
  3. stadion 2
  4. winnaar 2
  5. nummer 2