1. vorige
  2. volgende

Cornelis Amafo met 'Lobi de Ete' winnaar Suripop 18

Cornelis Amafo is met 'Lobi de Ete' de winnaar van Suripop 2014. De winnende 'Suriname Popular Song' wordt gezongen door Dominique Ravenberg en Rodney Deekman. Robin van Geerke heeft voor de arrangementen gezorgd. Het lied was van begin af aan de 'fan favourite'.

Amafo is voor de vierde keer tot de finale van Suripop doorgedrongen. "Dit is geweldig", liet een rustige Amafo weten. "Een droom is werkelijkheid geworden. Het moet nog even doordringen." De vocalisten van het winnende nummer hebben een award gekregen voor de performance en voor stimulans. De tweede beste compositie is 'Fu San Ede' van Allison Kromodimedjo en wordt vertolkt door Guillermo Vaarnold. Nummer drie is geworden 'Taigi Mi' van Rafick Bottse en is uitgevoerd door Sijstske Tjon A Tjoen.

De sfeer zat er vanaf het begin goed in. De Anthony Nesty Sporthal was tot de laatste plaats bezet. Met medleys van 'oude' Suripop hits werd de toon gezet en op niveau gehouden. Het publiek was behoorlijk betrokken en liet luid zijn genoegen merken en zong de liederen van begin tot eind mee. Een paar composities werden met wat drama erbij opgevoerd, wat nog meer applaus en gejoel oogste.

Voor de achttiende editie van Suripop, die aan Werner Duttenhofer is opgedragen, zijn er 64 compostities ingezonden waarvan 12 zijn doorgestroomd naar de finale. "Het is geen zang contest", gaf de 'master of ceremonies' Henk van Vliet eerder op de avond aan. Samen met Odette Miranda presenteerde hij de avond. "Het lied dat de Surinamers het meeste aanspreekt, zal het winnen."
'Lobi de Ete' heeft onderweg naar de sporthal voor wat ophef gezorgd. Op Wikipedia hadden fans het al uitgeroepen tot winnaar. Negen juryleden en de samenleving, die middels smsen konden stemmen op hun 'favo poku' , hebben besloten dat 'Lobi de Ete' de meeste aanspraak heeft gemaakt op de Jules Chin A Foeng 'Suripop' trofee.

René Gompers
  1. suripop 5
  2. amafo 3
  3. lobi 3
  4. ete 3
  5. begin 3