1. vorige
  2. volgende

‘Sams portret’ bekroond tot ‘Het Beloofde Boek 2014’

Het boek ‘Sams portret’, van Ismene Krishnadath, is uitgekozen als ‘Het Beloofde Boek 2014’. Dit is donderdag tijdens een Benefiet-avond in Hotel Krasnapolsky bekendgemaakt. De schrijfster mocht een bedrag van US$ 1000, een award en een geschenk in ontvangst nemen.

Het project ‘Het Beloofde Boek’ is een jaarlijks terugkerende activiteit van de Stichting Projecten Christelijk Onderwijs Suriname (Stichting PCOS). Iamgold/Rosebel Gold Mines was dit jaar met een sponsoring van ruim SRD 51.000, de hoofdsponsor van de activiteit, die bedoeld is om het lezen bij de Surinaamse jeugd te bevorderen.

Het bevorderen van het lezen kan het best door middel van boeken die passen bij de belevingswereld van het Surinaamse kind: verhalen die herkenbaar zijn, waarbij het kind zich kan identificeren met de personages uit het boek en waarbij de omgeving waar het verhaal zich afspeelt herkenbaar is, meent PCOS. De stichting wil dat er door dit project meer Surinaamse kinderliteratuur beschikbaar komt voor het Surinaamse kind.

Voor 2014 was het thema ‘Omgaan met teleurstelling en verdriet’. Surinaamse schrijvers mochten een boek- hetzij een prentenboek, een kinderboek of een jeugdboek- over dit thema schrijven.
  1. boek 5
  2. surinaamse 5
  3. stichting 3
  4. kind 3
  5. beloofde 2