1. vorige
  2. volgende

Vierde Sophie Redmond lezing bij vereniging Ons Suriname

Psychiater Cynthia Blanker was gisteren de gastspreker van de vierde Sophie Redmond lezing bij vereniging Ons Suriname. De lezing was een initiatief van radio Double7FM in samenwerking met de Vereniging Ons Suriname en werd georganiseerd in het kader van Internationale dag van de Vrouw op 8 maart jl. Het programma bestond verder uit een interview met zangeres, actrice Gerda Havertong, een voordracht van de Keniaanse dichteres Marley, standup comedy van Lucinda Sedoc en een muzikale bijdrage van violiste Ramona van Wilgenburg. Vorig jaar was Dr. Harriet Verwey, Cardioloog bij het LUMC de gastspreker. Zij ontving toen ook de onderscheiding, de Gouden Vioolspeld.

Sophie Redmond (1907-1955) was niet alleen één van de eerste zwarte vrouwelijke artsen van Suriname, zij was ook een idealist, voorlichter, schrijfster, actrice, politiek activiste en maatschappelijk betrokken. Sophie Redmond had als kind een groot muzikaal gevoel, een artistieke begaafdheid en vooral een zeer eigen wil. Ze schreef toneelstukken in de volkstaal Sranan. Sophie Redmond inspireert nog steeds heel veel vrouwen.

Dokter Blanker is sinds 2007 vrijgevestigde ziekenhuispsychiater, verbonden aan Psychiatrie Rivierenland en Liaison psychiater Ziekenhuis Rivierenland Tiel. In 2012 werd zij voorzitter Raad van Bestuur Psychiatrie Rivierenland. Een sterke en veelzijdige vrouw die zich blijft ontwikkelen in haar vakgebied : psychiatrie. Momenteel is zij bezig met haar promotieonderzoek The limitations of diagnosis depression. Net als Sophie Redmond wist zij als klein meisje al dat zij arts wilde worden en volgde zij haar droom. Sophie Redmond is voor haar meer dan een inspiratie. Sophie Redmond is voor haar familie.

  1. sophie 7
  2. redmond 7
  3. suriname 3
  4. psychiatrie 3
  5. rivierenland 3