1. vorige
  2. volgende

‘Positieve verontwaardiging’ Surinamers begrepen

PARAMARIBO, 18 mrt – Parlementariër Asiskoemar Gajadien (VHP) heeft alle begrip voor recente ‘positieve verontwaardiging’ rond zijn voorgenomen trip naar Afrika. Het parlementaire werk mag niet op een zijspoor worden gezet. Er heerst immers een crisis in het land.

Ook mag best op de centjes worden gelet door ook parlementariërs. “Daarom heb ik begrip voor de positieve verontwaardiging van de inmiddels bekende ‘Zambia-vergadering’. Het heeft mij ook tot verder denken gezet. Persoonlijk heb ik uiteindelijk daarom mijn keuze gemaakt voor een crisisvergadering hier in Suriname”, zegt Gajadien tegenover Dagblad Suriname. Bovendien staat hij als politicus open voor kritiek.

Overigens zou ook de regering zich meer als voorbeeld mogen stellen. Hoewel het crisis alom heet, wordt er nog flink gereisd. En dat scheelt. “De kosten bij de ministers zijn veel meer dan die van de parlementariërs”, aldus Gajadien. Hij is toch blij dat hij thuis gebleven is. Suriname is zeker tienduizend dollar rijker gebleven. Ook coalitieparlementariër Carl Breeveld besloot af te zien van de trip naar Lusaka, Zambia.

  1. gajadien 3
  2. suriname 3
  3. begrip 2
  4. positieve 2
  5. verontwaardiging 2