1. vorige
  2. volgende

Typhoon speelt slaaf in nieuwste videoclip

De Surinaams-Nederlandse rapper en zanger Typhoon speelt in zijn nieuwste videoclip een tot slaaf gemaakte man. De bijbehorende video die op Kaapverdië is gemaakt werd maandag tijdens de presentatie van het boek Roofstaat in de Grote Zaal van de Amsterdamse Paradiso vertoond. De nieuwe clip van de rapper komt voort uit een zoektocht naar zijn Surinaamse achtergrond.

Typhoon en filmmaker Ivan Barbosa, zelf Kaapverdiaan, hebben voor dit bijzondere verhaal samengewerkt aan een korte film. Het thema van de film is de introtrack ‘We Zijn Er’ van Typhoon’s album Lobi Da Basi. Kaapverdië speelde een belangrijke rol speelde in de Trans-Atlantische slavenhandel.

De introtrack leent zich volgens de rapper perfect voor het project. Typhoon ontdekte onlangs dat enkele familieleden slaaf waren. “Ik wist zelf nog niet veel over mijn voorgeschiedenis. Daar wilde ik wel iets mee doen op mijn album. Toen ik mij erin ben gaan verdiepen, werd ik allereerst boos. Na die boosheid wilde ik kijken naar een manier om die verantwoordelijkheid samen te delen met een nieuwe generatie. De clip is een geweldige aanvulling.”

  1. rapper 3
  2. typhoon 3
  3. slaaf 2
  4. kaapverdie 2
  5. nieuwe 2