1. vorige
  2. volgende

Bal weer aan het rollen bij vrouwen

De bal gaat weer aan het rollen bij de vrouwen. De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) maakt namelijk morgen om 16:00 uur een aanvang met de vrouwen seniorencompetitie, terwijl zaterdag de meisjes U-20 competitie van start gaat. Gezien het aantal geregistreerde dames bij de verschillende voetbalvereniging blijkt er voor dit jaar een terugval te zijn. Het vorig seizoen telde de jeugdcompetitie 10 verenigingen met 186 speelsters. Voor dit jaar zijn het er 9 verenigingen met in totaal 129 speelsters. Bij de senioren waren dat vorig jaar 7 verenigingen met een totaal van 125 speelsters. Nu zijn het 6 verengingen, maar met totaal 130 dames.
In een eerder gesprek met Sport West gaf SVB-medewerker Ashok Bainat Sah aan dat er verschillende redenen zijn voor de terugval in het damesvoetbal. Het feit dat de meisjes van huis gaan met de mededeling de trainingen te bezoeken, maar dit niet doen, is daar één van.
Bainath Sah zegt verder dat Merodia zich alleen in de seniorenklasse heeft ingeschreven, met 30 dames.
Ook Evita (voorheen DIVA) neemt dit seizoen alleen in de seniorenklasse deel. Evita staat met 26 speelsters geregistreerd.
Bekerkampioen Dosko komt in alle afdelingen in actie, te weten de U-17 (12 meisjes), U-20 (13 meisjes) en de seniorenklasse met 20 dames. VVC, de nieuwkomer in het damesvoetbal in Suriname, is alleen in de U-20 klasse van de partij. VVC heeft zich met 20 dames ingeschreven. Ascona komt evenals Dosko in alle klassen in actie: U-17 met 29 meisjes, U-20 (17) en in de senioren0.klasse 16 dames. Hetzelfde geldt voor landskampioen en First Lady Cup-winnaar Oema Soso met 12 meisjes in de U-17, 13 in de U-20 en 20 in de seniorenklasse. Naast Oema Soso heeft het bestuur van deze club ook AC Oema Soso ingeschreven. De satelietploeg zal met 18 dames alleen in de seniorenklasse uitkomen.
Rivalen Oema Soso en Dosko bijten morgen de spits af van het nieuwe seizoen af. Het belooft een kraker te worden in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion. Dosko werd vorige maand bekerkampioen nadat het Oema Soso in de halve finale eruit het geknikkerd. In de finale won de ploeg van Merodia, maar daarna verloor de ploeg de strijd om de First Lady Cup van Oema Soso.
De ploegen staan morgen om 16:00 uur tegenover elkaar, gevolgd door de wedstrijd tussen Ascona en AC Oema Soso. Zondag openen Oema Soso en Ascona om 16:00 uur op dezelfde lokatie de U-20 competitie en om 18:00 uur nemen Evita en Merodia het tegen elkaar op bij de senioren.

door Ivan Summerville

  1. oema 8
  2. soso 8
  3. dames 7
  4. meisjes 6
  5. seniorenklasse 6