1. vorige
  2. volgende

Fotograaf Irvin Ngariman wint online fotowedstrijd

PARAMARIBO, 5 apr – Deze foto van een jongen die door een onder water gelopen straat omgeving Henkielaan (Zorg en Hoop) fietst, heeft de meeste stemmen gekregen tijdens de eerste online fotowedstrijd van Vergelijken.sr. De maker van de foto is Irvin Ngariman, fotograaf bij de Ware Tijd. Het thema voor de fotowedstrijd was ‘Streets of Paramaribo’. Er waren ruim honderd inzendingen die samen meer dan 7.000 stemmen hebben vergaard. Ngariman’s foto kreeg 968 stemmen.

“Het geeft de realiteit weer van hoe de infrastructuur in Suriname in elkaar zit en wat er gebeurt tijdens de regens. Maar kinderen zien er toch ‘fun’ in”, zegt Ngariman. Als hoofdprijs krijgt hij 500 US dollar. Irvin Ngariman is geen onbekende op social media. Zijn foto’s over eten, ‘aparte’ momenten, zijn ‘trips’ bij het doneren van artikelen en verdelen van eten worden door menigeen op de voet gevolgd.

Medeoprichter Brian Sloote van Vergelijken.sr is dik tevreden. De fotowedstrijd moet een ‘annual’ karakter krijgen aan. De competitie was ‘open’ waardoor er geen onderscheid gemaakt is tussen professionals en amateurs. Bij de volgende wedstrijd komen er waarschijnlijk aanpassingen. Gedacht wordt aan het instellen van categorieën. Bij de professionals zullen de winnaars bepaald worden door een jury en de people’s choice door online stemmen. (Foto boven(c) Irvin Ngariman)


Irvin Ngariman(rechts) ontvangt zijn prijs.

  1. foto 4
  2. stemmen 4
  3. irvin 4
  4. ngariman 4
  5. fotowedstrijd 3