1. vorige
  2. volgende

“Je staat er niet bij stil hoezeer men waardeert wat je doet

DEN HAAG - “Je staat er niet bij stil hoezeer men waardeert wat je doet.” Dat zegt een dankbare Barryl Biekman vanuit Washington in een persbericht. Ze is sinds maandag houder van de Afrikaanse Unie African Diaspora Bridge Builder Award. De uitreikingen vond op 4 augustus in Washington, Verenigde Staten, plaats en stond in het teken van de historische start van de AU-VS top tussen de Afrikaanse leiders en president Barack Obama.  

De ontmoeting is het resultaat van jarenlange actie van het maatschappelijk middenveld en leiders van Afrikaanse Diaspora ondernemingen in de Verenigde Staten. Rondom de top zijn er verschillende activiteiten georganiseerd waaronder de uitreiking van de Bridge Builders Awards aan de 'groten der aarde' waartoe ook Surinaamse  Barryl Biekman sinds maandag toe behoort.  De Jury was vooral onder indruk van de opofferingen op het gebied van onder meer racismebestrijding. Ook het feit dat er een nationaal slavernij monument in Nederland is gerealiseerd werd genoemd.

" Ik heb in mijn korte speech dank betuigd en aangegeven dat ik de award mede namens de Surinaamse en de Afrikaanse Diaspora in Europa, Nederland en  en Surinamers als geheel  in ontvangst neem, omdat ik zonder de steun van al deze entiteiten geen doelen kan bereiken", zegt Biekman in het persbericht.

Om voor de prijs in aanmerking te komen is er gekeken naar uitzonderlijke verdiensten van landen, organisaties en individuen.  De landen die zijn gehonoreerd zijn Ethiopië, Ghana, Liberia en Tanzania. Negen en veertien individuen werden gelauwerd.
  1. afrikaanse 4
  2. biekman 3
  3. diaspora 3
  4. zegt 2
  5. barryl 2