1. vorige
  2. volgende

“In reactie op het persbericht over de aanhouding wegens drugssmokkel op Schiphol

DEN HAAG - “In reactie op het persbericht over de aanhouding wegens drugssmokkel op Schiphol van een groep van acht uit Suriname afkomstige personen, die aan zouden hebben gegeven voor kickboksen naar Nederland te zijn gekomen, wil ik uitdrukkelijk vermelden dat “Bigi Boi” Rozenstruik, die tegelijkertijd met de groep reisde, geen grammetje drugs bij zich had.” Zo luidt de verklaring van raadsman Gerald Roethof tegenover de Ware Tijd op de aanhouding van Rozenstruik. 

Volgens Roethof heeft de kickbokser de grote pech gehad dat hij zich in het gezelschap bevond van personen die wel drugs bij zich hadden. Er wordt nu onderzocht wat zijn connectie is met die groep en met name met de drugs die de leden van de groep bij zich hadden. In afwachting van dat onderzoek is hij in voorlopige hechtenis genomen. Hij is niet veroordeeld en behoort door de buitenwereld ook niet veroordeeld te worden. De resultaten van het onderzoek zullen moeten worden afgewacht. De verwachting is dat het drie maanden kan duren voordat het onderzoek is afgerond.

De raadskamer te Haarlem zal volgende week moeten bepalen of Bigi Boi in afwachting van dat onderzoek op vrije voeten kan worden gesteld. "Bigi Boi, die juist altijd probeert een positief voorbeeld te zijn voor de jeugd, voelt zich misbruikt en heeft het moeilijk met de situatie waarin hij terecht is gekomen, maar houdt zich voor de rest goed", aldus Roethof.

Naast 'Bigi Boi' Rozenstruik verneemt de Ware Tijd dat ook voetballer Giovanni Drenthe van oud-kampioen Walking Boyz Company en een lid van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD) zich in de groep van acht bevonden en hangende het onderzoek in verzekering zijn gesteld.
  1. groep 5
  2. onderzoek 5
  3. bigi 4
  4. boi 4
  5. rozenstruik 3