1. vorige
  2. volgende

Mark M

PARAMARIBO - Mark M. en Ronald I. hebben de kracht van social media onderschat. Dat bleek woensdag in de rechtszaal, bij de behandeling van hun zaak. Bij het verpakken van cocaïnebolletjes maakten zij foto’s en stuurden die via social media naar verschillende vrienden. Hierdoor is de politie hen makkelijk op het spoor gekomen.  

De politie heeft in april een tip gekregen dat in een appartementencomplex boven een supermarkt mannen cocaïnebolletjes verpakten. Ze deed een inval en trof als eerste I. aan, die op heterdaad is betrapt. Zijn kompaan sliep in een ander vertrek, waar op een tafel acht gram marihuana lag. In totaal heeft de politie 940 gram cocaïne gevonden, verpakt in 107 bolletjes. De drugs, verpakkingsmateriaal en een fijnweger zijn in beslag genomen.

Een inspecteur van politie die is gehoord in de rechtszaak tegen het tweetal zegt dat aan de hand van de aangetroffen situatie de conclusie mag worden getrokken dat de mannen geen beginners zijn. De verdachten hebben een bekentenis afgelegd.

Hun zaak dient weer in oktober.

 
  1. politie 4
  2. social 2
  3. media 2
  4. zaak 2
  5. cocainebolletjes 2