1. vorige
  2. volgende

Kleuters Clarkeschool krijgen pakket first lady

126 kleuters van de Clarkeschool kregen vandaag een schoolpakket van de Chinese ambassadeur Yang Zigang en first lady Ingrid Bouterse-Waldring. Zigang sprak zijn dank uit voor de goede samenwerking met de presidentsvrouw. Hij is blij dat samen de pakketten aan de kinderen verstrekt kunnen worden. Op deze manier levert de ambassade een bijdrage in de ontwikkeling van de Surinaamse jeugd.

“Jullie moeten helpen dit mooie land op te bouwen”, zo sprak de first lady de kinderen toe. In maart had zij in verband met het Early Childhood Development (ECD) programma een bezoek gebracht aan scholen in de buurt van Sonny Point. Op de Clarkeschool trof Ingrid Bouterse een situatie aan die zij als erbarmelijk bestempelt. Zij vindt dat de kinderen niet op deze manier onderwijs moeten krijgen. Volgens de first lady hadden de kinderen niet genoeg stoelen en waren de toiletten van de school niet in orde. Na haar eerste bezoek begon zij naar een donor uit te kijken om deze school te helpen.

Schoolleider Jane Ladi is heel blij met het gebaar dat gemaakt is. “Toen ik hoorde dat onze kinderen in aanmerking komen voor schoolpakketten, was ik er heel blij mee. Op deze school hebben wij meer kinderen van ouders die het niet breed hebben”, legt Ladi uit. De school telt 1200 leerlingen die allen afkomstig zijn uit het Sunnypoint project.
De first lady bedankte op haar beurt ook de Chinese ambassadeur voor zijn bijdrage tot het welslagen van dit project. De schoolpakketten zijn gedoneerd door de Chinese ambassade.

Letitia Pinas
  1. kinderen 6
  2. first 4
  3. lady 4
  4. school 4
  5. chinese 3