1. vorige
  2. volgende

‘De president mag me ontslaan’

PARAMARIBO, 9 aug – “Laat ze mij naar de president brengen. De president mag mij ontslaan, ik vertrek met opgeheven hoofd.” Dit zegt minister Edward Belfort (Abop) naar aanleiding van de heisa rond zijn idee om acht cadeaus te kopen. Klokkenluider Asiskoemar Gajadien zegt dat Belfort fout handelde.

Het betreft geschenkbonnen voor acht sociale instellingen. Volgens de parlementariër van het Nieuw Front zijn de bonnen gekocht met publieke middelen. “De minister mag trakteren, maar dan uit eigen zak”, zegt Gajadien. Hij vindt dat anderen voor soortgelijke handelingen het veld hebben moeten ruimen. Belfort zegt dat er niets aan de hand is.

Het besteedde geld ligt onder het maximum dat mag worden uitgegeven zonder tussenkomst van de ministerraad. Uitgangspunt is dat de instellingen, bejaarden- en kindertehuizen, er meer aan hebben. “Zo ben ik nu eenmaal. Als ik vijf cent heb en iemand vraagt mij om een cent, dan geef ik die. Wie er moeite mee heeft, bekijkt het maar. Velen hebben, maar weigeren te geven. Ik verkeer in een positie om te geven, dus doe ik dat”, aldus Belfort.

  1. zegt 4
  2. belfort 4
  3. president 2
  4. minister 2
  5. acht 2