1. vorige
  2. volgende

De advocaat van de Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius heeft vrijdag in zijn

PRETORIA - De advocaat van de Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius heeft vrijdag in zijn slotpleidooi met de beschuldigende vinger naar de politie gewezen. Volgens de advocaat verplaatsten agenten mogelijk bewijsmateriaal in de slaapkamer waar Pistorius zat toen hij zijn vriendin doodschoot. 

De advocaat had het onder meer over ventilatoren, een deken en een verlengsnoer. De openbaar aanklager denkt dat Pistorius zijn vriendin Reeva Steenkamp bewust doodschoot en heeft gelogen over de minuten voor Steenkamps dood. De voorwerpen maken deel uit van zijn betoog. Op foto's die door de politie zijn gemaakt staan de voorwerpen op andere plekken dan Pistorius zei in zijn getuigenis. Dat bewijst volgens de aanklager dat Pistorius liegt over wat er die avond gebeurde.

Pistorius ontkent niet dat hij zijn vriendin door de badkamerdeur heeft doodgeschoten, maar zegt dat het een tragisch ongeluk was. Hij dacht naar eigen zeggen dat er een inbreker in zijn huis was.

Pistorius staat terecht voor moord. Als hij schuldig wordt bevonden kan hij 25 jaar tot levenslang krijgen. De rechter doet op 11 september uitspraak. (AP)
  1. pistorius 7
  2. advocaat 3
  3. vriendin 3
  4. politie 2
  5. doodschoot 2