1. vorige
  2. volgende

Twee jaar opgelegd in oplichtingszaak

Rechter Sieglien Wijnhard heeft Louis D. veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Officier van justitie, Duncan Nanhoe, had ook twee jaar in deze zaak geëist. Louis D. staat voor de derde keer terecht in een oplichtingszaak.

Nanhoe zei op een eerdere rechtszitting dat de verdachte Louis D. verschillende mogelijkheden heeft gekregen om zich te corrigeren, maar hij bleef mensen oplichten. De officier van justitie voerde aan dat wanneer het kwaad blijft groeien, de strafmaat dan vermeerderd moet worden. Advocaat Hedley Derby die Louis D. bijstaat, deelde deze opmerking niet. De raadsman merkte op dat het opleggen van straf geen oplossing biedt, maar dat de verdachte deskundige hulp nodig heeft. In zijn laatste woord zei de verdachte dat hij zich ervan bewust is dat hij strafbare feiten gepleegd heeft. “Ik wil veranderen en ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden aan de benadeelden. Ik vraag om een kans, zodat ik mijn leven kan verbeteren”, stelde Louis D.

Leert niet uit fouten
Op een eerdere zitting voerde Nanhoe aan dat de verdachte niet uit zijn fouten leert. In 2009 had hij een straf, voor oplichting, van twee jaar uitgezeten. Bij het oplichten van een benadeelde deed de verdachte zich voor als een beveiligingsman van minister Edward Belfort van Justitie en Politie. Hij had zich ook voorgedaan als een vrouw. De foto van een dame had hij op zijn ping-profiel. De benadeelde raakte verliefd op de dame op zijn profiel. Hij vertelde de benadeelde dat het om zijn zusje Zefania gaat. Op een gegeven moment zou de BlackBerry van de dame gerepareerd moeten worden en de benadeelde leende SRD 450 aan haar. Louis D. kwam het geld voor de dame ophalen. Op een later tijdstip had hij SRD 250 terugbetaald, maar de rest van het bedrag staat nog open.

Bij een andere benadeelde beweerde Louis D. agent te zijn en kon snel een rijbewijs regelen tegen een betaling van SRD 700. Toen hij het geld kwam ophalen, hield hij de benadeelde voor dat hij een collega van de dame is en dat zij een beroep op hem heeft gedaan. De benadeelde was zelfs een liefdesrelatie via de ping met de dame begonnen. Louis D. had zich voorgedaan als Klaas. Bij de derde benadeelde zou hij een groot rijbewijs regelen voor SRD 750. Hij nam het geld en de stukken om dit te fiksen voor hem. Ook was deze benadeelde verliefd op de profielfoto van die dame.
  1. benadeelde 9
  2. louis 8
  3. dame 7
  4. verdachte 5
  5. srd 4