1. vorige
  2. volgende

De nationale vrouwenvolleybalselectie van Suriname heeft haar eerste winstpartij

PARAMARIBO - De nationale vrouwenvolleybalselectie van Suriname heeft haar eerste winstpartij in de Caribbean Cup op zak. In de voorlaatste round-robinpartij in het Trinidadiaanse Jean Pierre Complex werd oud-kampioen Barbados vrijdagmiddag in een viersetter (22-25, 25-17, 27-25, 25-19) geklopt. 

Cheryl Brunings is opgelucht. "Ik voel me goed. De winst was echt nodig", geeft de aanvoerster via de telefoon aan. Suriname is naar haar zeggen beter gestart in vergelijking met de openingswedstrijd tegen Jamaica, dat donderdagavond na vier enerverende sets verloor van het gasteiland tevens titelverdediger.

 "We zijn rustig gebleven en dat was belangrijk." Suriname speelt zaterdagmiddag vijf uur Surinaamse tijd de laatste roundrobin-ontmoeting tegen de Bahamas. "Als we zoals vandaag spelen, pakken we ze ook", onderstreept Brunings. De sfeer binnen de ploeg is top, vindt ze. "Iedereen is opgelucht en meteen anders." Bij winst wordt zondagmiddag rond een uur de strijd om de derde plaats gespeeld tegen Barbados of de Bahamas

Supporter Glenn Karsters laat vanuit het Caribisch eiland optekenen dat servicefouten en een inconsistent blok Suriname de openingsset gekost hebben. Collega-supporter Kim Sang Marshall meende dat als Team Su slim speelde Barbados te pakken was. Mede door sterk spel onder meer van Sandrina Hunsel, die zowel in het blok, service als aanval subliem was, Sigourney Kame en Chavelli Wip, herstelden de volleybalsters en trokken aan het langste eind.
  1. suriname 4
  2. - 4
  3. barbados 3
  4. brunings 2
  5. opgelucht 2