1. vorige
  2. volgende

PALU wil duurzame basis sociale zekerheid Suriname

PARAMARIBO, 20 jun – De Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie, PALU, maakt zich zorgen over de wijze waarop de regering problemen aanpakt. “Tot nu toe verdient de regering geen schoonheidsprijs voor haar crisismanagement.”

Het invoeren en dan weer intrekken van maatregelen zorgt voor meer onrust en onzekerheid in de samenleving. Volgens de PALU kunnen de sociale voorzieningen die in de afgelopen vijf jaar zijn ingevoerd, niet gegarandeerd worden als ze alleen maar afhankelijk zijn van inkomsten uit de mijnbouw. Hoewel daar vaker op is gewezen, wordt maar niet geïnvesteerd in duurzame productie.

Volgens de PALU is het de hoogste tijd voor de progressieve benadering van gelijktijdig investeren in de sociale sfeer en in de reële sfeer. Dat kan via een nationaal investeringsfonds en een Souvereign Wealth Fund. Het geld kan gehaald worden uit de reeks leningen die nu gesloten worden. “De samenleving moet kunnen rekenen op een stabiel en duurzaam zekerheidsstelsel, ook als de voorraden uit de mijnbouwsector uitgeput raken.”

  1. palu 3
  2. progressieve 2
  3. regering 2
  4. samenleving 2
  5. sociale 2