1. vorige
  2. volgende

Aruba is gastheer van het Electric Festival 2014

PARAMARIBO - Aruba is gastheer van het Electric Festival 2014. Dit evenement is meer dan muziek alleen. Ook kunst, de Caribische keuken en manier van leven worden belicht, met als doel het Electric Festival te laten uitgroeien tot een internationaal gewaardeerde gebeurtenis. Het wordt dit jaar een vijfdaags festival, van 3 tot en met 7 september. De line-up van de eerste dag met dj Loco Dice en dj Hector Fonseca wordt hieronder belicht. 

Loco Dice

Geboren als Yassine Ben Achour in 1974, een Duitse dj en elektronische muziekproducer. Hij is geboren en gevestigd in Düsseldorf. Hij begon zijn carrière als hiphop dj en rapper en trad op in voorprogramma's van Usher, Ice Cube, Jamiroquai, Snoop Dogg en R. Kelly. Deze dj heeft platen uitgebracht op labels zoals Ovum, M-nus, Cadenza, Cocoon en Four Twenty. Ook heeft hij 'Time Warp 07', gecompileerd en gemengd in een dubbel-cd met verschillende minimale tracks. Loco Dice is ook bekend door de samenwerking met het cosmeticamerk Uslu Airlines met wie hij een nagellak creëerde.

Hector Fonseca

Geboren op 10 januari 1980 in de Bronx, New York en van Puertoricaanse afkomst. Hij is een internationaal geprezen house music dj. Naast zijn productie en dj werk, is Hector een van de meest gevraagde remixers van de muziek- en modeindustrie (New York Fashion week). Dat is te danken aan zijn vermogen om veel commercieel uitgebrachte nummers om te zetten in clubhits.

Hector werd bekend met een korte carrière als mannequin. Omdat hij door omstandigheden beperkt werd, besloot hij een andere ambitie te zoeken. Het schreef zich in op de universiteit waar zijn passie voor muziek begon te groeien. Hij staakte dat weer om zich te richten op de groei van de tribale housemuziek scene in de jaren negentig. Al snel trad hij op in de meest legendarische nachtclubs van New York City, gevolgd door andere bekende steden zoals Miami. Zijn succes is ook te danken aan het starten van het nu populair 'electribal' geluid (een mix van tribal, vocale en electrohouse). Hij werd gekozen tot Hottest dj door het bladOutin 2007.

Naast de vele optredens heeft hij diverse liederen uitgebracht voor artiesten als Lady Gaga, Beyonce, Katy Perry, Kelis, Erika Jayne, Celeda, Suzanne Palmer, Offer Nissim en Rihanna geremixed

Renaissance Marina Hotel

Enkele activiteiten van het EF worden in het Renaissance Marina Hotel gehouden. Het hotel is een deel van het Renaissance Aruba Resort & Casino, het ligt in het levendige moderne centrum van Oranjestad. Een hip en trendy hotel met een prachtig uitzicht vanaf de lobbyen exclusief beschikbaar voor volwassenen. Een waar tropisch paradijs met de boetiekjes van topmerken. Het hotel voorziet in een privé strand vooral 'Renaissance Island' dat alleen bestemd is voor hotelgasten. Die kunnen gratis met een bootje naar dit idyllische eilandje varen. Het bestaat uit palmstranden, een stukje mangrove en is voorzien van hangmatten om te relaxen en genieten van het uitzicht en lopende flamingo's rond het eiland.

Aruba

Aruba werd ontdekt in 1499 door Alonso de Ojeda, AmerigoVespucci en Juan de la Cosa. Het eiland werd samen met Bonaire en Curaçao door de Spaanse Koning aan Juan Martín de Ampués in eigendom gegeven en werden ook de 'Islas de Los Gigantes' genoemd. In 1636 werd Aruba overgenomen door de Nederlanders. De officiële talen zijn Nederlands en Papiamento (dit is een Creoolse taal gebaseerd op Portugees met sterke invloeden van Spaans, Engels, Nederlands en Afrikaanse talen). Op Aruba wordt een eigen spelling van het Papiamento gebruikt, die afwijkt van de spelling die Curaçao en Bonaire hanteren.

Volgende week zaterdag de derde editie van het Electric Festival 2014. Luister ook naarRadio 10 tussen negen en half tien 's morgens en om half vier 's middags.

Daisy Djojodikromo en Renuka Girjasing
  1. aruba 6
  2. hotel 5
  3. festival 4
  4. hector 4
  5. renaissance 4