1. vorige
  2. volgende

Santokhi: Twee contante zetels Nickerie binnen

VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft zondag in Nickerie vergaderd met de partijstructuren. Op een persconferentie daarna zei de politicus dat de gelederen weer gesloten zijn en de partij in eenheid verder zal optrekken. Santokhi meent dat twee contante zetels in Nickerie reeds binnen zijn. In combinatieverband zal er gewerkt worden aan de derde en de vierde zetel, deelde de voorzitter van de Oranjepartij mee. In Nickerie zijn er vijf zetels te behalen.

Santokhi veegde de vloer aan met het beleid van de regering. Vooral minister Edward Belfort van Justitie en Politie moest het ontgelden. De VHP-leider, die in het vorige kabinet de bewindvoerder was op dit departement, zei dat Belfort de capaciteiten mist om leiding te geven. Hij zou als agent al hebben gefaald en brokken gemaakt heeft op verschillende afdelingen. Belfort heeft slechts 35% van het beleidsprogramma uitgevoerd. Er is geen gezag op het ministerie. De veiligheid en criminaliteit zijn zorgpunten. De politicus merkte op dat nu het Korps Politie Suriname eindelijk toegeeft dat de criminaliteit is gestegen. De bewindsman heeft volgens Santokhi verschillende afdelingen verzwakt. Hij had ook geen goed woord voor over dat Belfort uit staatsmiddelen in verband met zijn verjaardag waardebonnen heeft geschonken aan organisatie. Hij moet dat uit eigen zak doen, benadrukte Santokhi.

De VHP heeft volgens Santokhi het programma voor de periode 2015-2020 reeds af. De partij heeft een duidelijke visie over aanpak van de verschillende sectoren. Santokhi haalde aan dat de partijen op hun congressen mandaat zullen vragen voor verdere onderhandeling met de zeven samenwerkende partijen. Tijdens de bijeenkomst van Pertjajah Luhur en KTPI in Mariƫnburg de voorzitter van Nieuw Suriname, John Nasibdar, ook aanwezig was. Hij hoopt dat deze partij zich structureel aansluit. Op 31 augustus heeft de VHP haar partijcongres. Dan zal besloten worden of ook op het niveau van De Nationale Assemblee samengewerkt zal worden.
  1. santokhi 7
  2. vhp 4
  3. belfort 4
  4. voorzitter 3
  5. nickerie 3