1. vorige
  2. volgende

‘Gulle’ minister niet slim

PARAMARIBO, 12 aug – Minister Edward Belfort van Justitie & Politie had geen gesubsidieerde cadeautjes mogen geven op zijn jaardag. Hij had beter moeten weten, vindt bestuurskundige August Boldewijn. Ook binnen de regering worden de wenkbrauwen gefronst.

“Als hij hiermee naar de ministerraad was gegaan, was het bedrag zeker afgekeurd, want die dingen horen thuis bij het ministerie van Sociale Zaken”, zegt een ambtgenoot tegenover de Ware Tijd. Belfort had het doneren van geschenkbonnen aan sociale instellingen niet moeten koppelen aan zijn jaardag. De sociaal bewogen bewindsman staat er bekend om graag de minder bedeelden te bedenken. Volgens Boldewijn ontbreekt het aan helderheid.

“Het werkt allemaal verwarrend als hij gaat doneren of cadeautjes kopen op zijn jaardag. Wanneer is wel uit zijn salaris gedoneerd en wanneer niet?” Volgens parlementariër Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP vielen de geschenkbonnen hoger uit dan het maximum dat mag worden uitgegeven zonder toestemming van de ministerraad. Voor Belfort is er geen vuiltje aan de lucht. Hij hield zich aan de regels, dus is de kous af.

  1. belfort 3
  2. jaardag 3
  3. cadeautjes 2
  4. boldewijn 2
  5. ministerraad 2