1. vorige
  2. volgende

Maurice Lie waagt een poging zijn sportcarriére in het buitenland op te bouwen

PARAMARIBO - Maurice Lie waagt een poging zijn sportcarriére in het buitenland op te bouwen. De tafeltennisser vertrekt dinsdagmiddag naar Nederland om te studeren. 

Lie is meervoudig tafeltenniskampioen van Suriname. De achttienjarige sporter is al geruime tijd in zowel de junioren- als seniorenklasse niet te verslaan door zijn tegenstanders. Vorig week nog won Lie twee titels in het Friyari Dei-toernooi van de Surinaamse Tafeltennisbond (STTB). Hij werd zowel U-18 als seniorenkampioen.

De sporter, die pas nog zijn vwo-diploma haalde aan het Arthur Alex Hoogendoorn Atheneum, gaat in Nederland aan de Utrecht Universiteit farmacologie studeren. Met de universiteit heeft hij al afspraken lopen om mogelijk aan de Nederlandse tafeltenniscompetitie te participeren.

Naast tafeltennis bestaat de kans dat hij ook gaat basketballen in Nederland. In Suriname sppeelde hij voor Yellow Birds, waarna hij vorig seizoen overstapte naar SCVU maakte. Indien beide sporten niet te combineren zijn met zijn studie, kiest hij voor het tafeltennis.
  1. lie 3
  2. nederland 3
  3. studeren 2
  4. suriname 2
  5. sporter 2